• Fru Caroline Nathalie Knudtzon født Werring`s begravelse. På dette bildet fra 1935 ser vi begravelsesprosesjonen til Caroline Nathalie Werring Knudtzon (1849 - 1935) bevege seg gjennom Storgaden. Mange mennesker ville vise den siste ære til en meget respektert kvinne som hadde vist stor velgjørenhet til byen og omlandet i de nedgangstidene som som preget årene mellom to verdenskriger. Først i følget spilte Frelsesarmeen "Largo" fra Georg Friedrich Händels opera Xerxes langs hele ruten, tungt og pompøst. Hennes kiste lå i en karet trukket av hester etterfulgt av sørgende til fots og en lang bilkortesje. Caroline var født i Kristiansund og var datter av Martin Tuxen Werring og Anne Kirstine Elisabeth Møller. I 1872 giftet hun seg med den 33 år eldre klippfiskkongen Nicolay Heinrich Knudtzon III (1816 - 1895), som også var skipsreder, konsul, bankdirektør, ordfører, stortingsmann med mer. Etter hans død i 1895, bodde Caroline mesteparten av tiden sammen med sin søster Hilda Werring i familiens tradisjonsrike hjem i Storgaten fram til sin død i 1935, da hadde hun vært enke i vel 40 år. Hun døde av lungebetennelse i forbindelse med en influensa, og begravelsen foregikk fra hennes hjem i Storgaten, som lå omtrent der inngangen til Alti Storkaia ved Mega er i dag. De etterlot seg ingen livsarvinger og to av Carolines brødre overtok forretningsdriften under navnet Werring Hermanos. Caroline ligger gravlagt i "ballastjord" fra Spania på Knudtzons familiegravsted på Gomalandet.  I 1914 ble Caroline Werring Knudtzon belønnet med kongens fortjenstmedalje i gull for sine store fortjenester. Hun har også mottatt en plate med en inskripsjon som gir uttrykk for byens befolknings takk for den store offervilje hun alltid viste, når det ble stilt krav til henne. Fru Caroline Knudtzon var også en av de få kvinner i Norge som har fått borgerdådsmedaljen i gull. KILDE: Kai Helge Andersen. Fra Nordmørsmusea sin fotosamling.
    Photo: Nordmørsmusea

Fru Caroline Nathalie Knudtzon født Werring`s begravelse. På dette bildet fra 1935 ser vi begravelsesprosesjonen til Caroline Nathalie Werring Knudtzon (1849 - 1935) bevege seg gje...

1 comment

  • Den 8.mars er den internasjonale kvinnedagen, og det vil jeg markere ved å trekke fram en kvinne som i sin tid var gift med Norges kanskje rikeste mann, du kan lese om henne i det følgende:

    På dette bildet fra 1935 ser vi begravelsesprosesjonen til Caroline Nathalie Werring Knudtzon (1849 - 1935) bevege seg gjennom Storgaden.

    Mange mennesker ville vise den siste ære til en meget respektert kvinne som hadde vist stor velgjørenhet til byen og omlandet i de nedgangstidene som som preget årene mellom to verdenskriger.

    Først i følget spilte Frelsesarmeen "Largo" fra Georg Friedrich Händels opera Xerxes langs hele ruten, tungt og pompøst.

    Hennes kiste lå i en karet trukket av hester etterfulgt av sørgende til fots og en lang bilkortesje.

    Caroline var født i Kristiansund og var datter av Martin Tuxen Werring og Anne Kirstine Elisabeth Møller.

    I 1872 giftet hun seg med den 33 år eldre klippfiskkongen Nicolay Heinrich Knudtzon III (1816 - 1895), som også var skipsreder, konsul, bankdirektør, ordfører, stortingsmann med mer.

    Etter hans død i 1895, bodde Caroline mesteparten av tiden sammen med sin søster Hilda Werring i familiens tradisjonsrike hjem i Storgaten fram til sin død i 1935, da hadde hun vært enke i vel 40 år.

    Hun døde av lungebetennelse i forbindelse med en influensa, og begravelsen foregikk fra hennes hjem i Storgaten, som lå omtrent der inngangen til Alti Storkaia ved Mega er i dag.

    De etterlot seg ingen livsarvinger og to av Carolines brødre overtok forretningsdriften under navnet Werring Hermanos.

    Caroline ligger gravlagt i "ballastjord" fra Spania på Knudtzons familiegravsted på Gomalandet.

    Hennes samfunnsengasjement og velgjørenhet var meget omfattende, les mer her:

    https://no.wikipedia.org/wiki/Caroline_Knudtzon

    I 1914 ble Caroline Werring Knudtzon belønnet med kongens fortjenstmedalje i gull for sine store fortjenester.

    Hun har også mottatt en plate med en inskripsjon som gir uttrykk for byens befolknings takk for den store offervilje hun alltid viste, når det ble stilt krav til henne.

    Fru Caroline Knudtzon var også en av de få kvinner i Norge som har fått borgerdådsmedaljen i gull.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to