Digitalt Museum Digitalt Museum

Audnedal


Om objektet

Motiv:
Audnedal

Avbildede steder:
Avbildet sted
Vest-Agder, Audnedal
Vest-Agder
Norge, Vest-Agder, Audnedal, Grindheim, Sveindal, S.

Historikk:
Fotografering:
Fotograf, sikker: Ukjent
Aksesjon (Innført i billedprotokoll):
1922 (Billedprotokoll)

Inventarnr.:
NF.01140-1162

Institusjon:
Norsk Folkemuseum

Inngår i:
NF.01140

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Folkemuseum

Museets nettsted:
www.norskfolkemuseum.no

Norsk Folkemuseum arbeider kontinuerlig med digitalisering av samlingene. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Audnedal

Audnedal er en innlandskommune i Vest-Agder. Den grenser til Åseral i nord, til Aust-Agder og Marnardal i øst, til Lindesnes i sør og til Lyngdal og Hægebostad i vest. Audnedalen er også benevnelsen på dalen som vassdraget Audna skaper, hvorav Sør-Audnedal utgjør kommunen Lindesnes, mens Nord-Audnedal utgjøres av Audnedal kommune.

Audnedal overformynderi

Audnedal overformynderi var en kommunal etat som utførte oppgaver etter vergemålsloven i Audnedal kommune. Fra og med 2003 ble oppgaven utført av Fellessekretariatet for overformynderi, som var lokalisert i Audnedal kommune. Fra og med 1. juli 2013 ble myndighetsutøvelse etter vergemålsloven overført til fylkesmannen i Vest-Agder. Arkivet etter Audnedal overformynderi er ferdig ordnet og avlevert til kommunens arkivdepot Interkommunalt Arkiv i Vest-Agder (IKAVA).

Nord-Audnedal

Nord-Audnedal (Nord-Undal) er en tidligere kommune i Vest-Agder fylke. Kommunen ble dannet da Audnedal (Undal) ble delt i de to kommunene: Sør- og Nord-Audnedal i 1844. Konsmo og Vigmostad utgjorde da Nord-Audnedal. I 1919 ble kommunen delt i Konsmo og Vigmostad kommuner.

Sør-Audnedal

Sør-Audnedal kommune (Sør-Undal) er en tidligere kommune i Vest-Agder fylke. Den ble fra 1844 dannet av Spangereid og Valle ved utskillelse fra Audnedal formannskapsdistrikt.

Audnedal stasjon

Audnedal stasjon ligger i Audnedal kommune, 106,6 moh, 410,34 km fra Oslo. Stasjonen ble åpnet i 1943 da Sørlandsbanen ble tatt i bruk frem til Moi. Stasjonsbygningen ble totalrenovert i 2009. Det er døgnåpent venterom for reisende, med toalett.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...