Digitalt Museum Digitalt Museum

Bok


Om objektet

Betegnelse:
Bok (Betegnelse)
Historiebok (Alternativt navn)
Folkeminne (Presisert betegnelse)

Tittel:
"Norges Mindesmærker" Lorentz Diderich Klüwer

Historikk:
"Lærer Amund Gulden og broren Halfdan Gulden har overdraget museet sin fars forlengst avdøde Amund Larsen Guldens kontorinventar med et bibliotek på 1083 bind"
Sitat Årsberetning 1941-42
Amund Larsen Gulden (1823-1901) var ordfører i Gran i perioden 1856-61 og 1864-67.
Aksesjon (Gave til museet):
1942 (Årsberetning 1941-42)
Historisk hending, person, sted, med tilknytning, sikker: Norge, Gran, Midtre Ål, Gullen / Gulden, gnr/bnr : 255/1
Produksjon (Christiania):
1823 (Wulfbergske af K. Hviid)
Eierskap:
Tidligere eier, sikker: Gulden, Amund Larsen

Beskrivelse:
heftet med omslag av papp, utstyrt med 35 "steentryk"

Inventarnr.:
HF-16005

Institusjon:
Hadeland Folkemuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Hadeland Folkemuseum

Museets nettsted:
www.randsfjordmuseene.no

Museet arbeider kontinuerlig med revidering og digitalisering av fotografi- og gjenstandsmaterialet i samlingene. Mengden informasjon knyttet til objektene varierer, og det tas forbehold om eventuelle feil og mangler. Dersom du mener noe er feilaktig eller du har utfyllende informasjon setter museet pris på en tilbakemelding.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Bok

Bok (av norrønt bók) er en sammenbinding av flere blad av papir, pergament eller annet egnet materiale. Materialet er sammenføyd langs en side, ryggen, og som regel innbundet i et mer robust materiale. I overført betydning kan bok også betegne et litterært verk.

Jakthundene (bok)

Ni liv (bok)

Ni liv, historien om Jan Baalsrud (engelsk We die alone) er en dokumentarbok av den engelske historikeren og forfatteren David Howarth som handler om den norske motstandsmannen Jan Baalsruds flukt i Nord-Norge til Sverige etter en mislykket oppdrag våren 1943.

Lovens bok

Lovens bok, eller Liber Al Vel Legis er en bok som den engelske mystikeren Aleister Crowley (18751947) hevdet å ha mottatt som et astralt budskap Aiwass, 8. 9. og 10. april i 1904. Boken inneholder tre kapitler, som hver ble nedskrevet i løpet av en time om morgenene på de førnevnte datoer. Det var under et besøk i Kairo i Egypt at Crowleys kone snakket ut dette buskapet fra gudene mens han noterte ned lovensbok, som senere skulle bli en viktig arbeidsbok for esoteriske ordener.

Matilda (bok)

Matilda (engelsk Matilda) er en barnebok fra 1988 av den norsk-walisiske forfatteren Roald Dahl. Den forteller en fantasifull historie om det 7-årige vidunderbarnet Matilda, hennes uinteresserte familie, den snille læreren frøken Honey og den strenge rektoren Miss Trunchbull. Boka ble illustrert av Quentin Blake.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...