Digitalt Museum Digitalt Museum

Bok


Om objektet

Betegnelse:
Bok (Betegnelse)
Eventyr (Alternativt navn)
Skjønnlitteratur (Presisert betegnelse)

Tittel:
"Huldreeventyr og Folkesagn" fortalte af P. Chr. Asbjørnsen

Historikk:
Asbjørnsen, P. Chr.
"Lærer Amund Gulden og broren Halfdan Gulden har overdraget museet, sin fars forlengst avdøde Amund Larsen Guldens kontorinventar med et bibliotek på 1083 bind"
Sitat Årsberetning 1941-42
Amund Larsen Gulden (1823-1901) var ordfører i Gran i perioden 1856-61 og 1864-67
Aksesjon (Gave til museet):
1942 (Årsskrift 1941-42)
Historisk hending, person, sted, med tilknytning, sikker: Norge, Gran, Midtre Ål, Gullen / Gulden, gnr/bnr : 255/1
Produksjon (Christiania):
1845 (W. C. Fabritius)

Beskrivelse:
Brunt skinn, Gullpreget skinnrygg. Marmorerte kartongpermer med skinnhjørner.

Inventarnr.:
HF-16121

Institusjon:
Hadeland Folkemuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Hadeland Folkemuseum

Museets nettsted:
www.randsfjordmuseene.no

Museet arbeider kontinuerlig med revidering og digitalisering av fotografi- og gjenstandsmaterialet i samlingene. Mengden informasjon knyttet til objektene varierer, og det tas forbehold om eventuelle feil og mangler. Dersom du mener noe er feilaktig eller du har utfyllende informasjon setter museet pris på en tilbakemelding.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Artikler anbefalt av brukere

http://no.wikipedia.org/wiki/Peter_Christen_Asbj%C3%B8rnsen

Peter Christen Asbjørnsen (født 15. januar 1812 i Christiania, død 5. januar 1885 i Christiania), var en norsk forfatter, folkeminnesamler, forstmann og naturviter. For ettertiden er Asbjørnsen blitt stående som selve eventyrkongen. Gjennom sitt samarbeid med ungdomsvennen Jørgen Moe ble han den ene grunnpillaren i forfatterparet Asbjørnsen og Moe, som er blitt et synonym for norske folkeeventyr. Deres Norske Folkeeventyr (1841) var det første litterære verk som ikke var skrevet på dansk.[1] Asbjørnsens litterære verk har hatt «overmåte» stor innflytelse på norsk skjønnlitteratur[2] og hans «forfatterskap var enormt».[3] Asbjørnsen var også opptatt av mange praktiske og naturvitenskapelige spørsmål.

Anbefalt av: Grethe J ~ 19. jan. 2012 kl. 7.29

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Bok

Bok (av norrønt bók) er en sammenbinding av flere blad av papir, pergament eller annet egnet materiale. Materialet er sammenføyd langs en side, ryggen, og som regel innbundet i et mer robust materiale. I overført betydning kan bok også betegne et litterært verk.

Jakthundene (bok)

Polynesia (bok)

Polynesia, myter og legender fra øyverdenen er en bok i Bokklubbens serie Verdens Hellige Skrifter, redigert av Ingjerd Hoëm og utgitt i 2004. Boken inneholder mytologi fra øygruppene i Polynesia: Hawaii, New Zealand,Samoa, Tonga, Marquesasøyene, Påskeøya, Tahiti, Tuamotuøyene, Cookøyene, Tokelau, Salomonøyene og Fransk Polynesia.

Bok-kule

Bok-kuler er mørke og kalde skyer av støv og gass så tette at de stengerfor alt lys som kommer bakfra.[1] Bok-kuler finnes i H II-regioner[2], som er områder med aktiv stjernedannelse, og det er antatt at det kan foregå stjernedannelse inne i selve bok-kulene.[1]

Noaidier (bok)

Noaidier er en bok i Bokklubbens serie Verdens Hellige Skrifter, redigert av Brita Pollan og utgitt i 2002. Boken inneholder utdrag fra kildeskrifter om samisk religion fra 1100-tallet til 1900-tallet, med vekt på skildringer av noaidiens sjamanistiske praksis gjennom tidene.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...