Digitalt Museum Digitalt Museum

Brettspill, brett til


Om objektet

Betegnelse:
Brettspill, brett til (Betegnelse)
Sjakkbrett (Presisert betegnelse)

Tittel:
Sjakk
Dam

Historikk:
Produksjon:
1874 (Skrift)
Bruk:
Brukssted: Ukjent sted
Aksesjon:
1943

Beskrivelse:
Brett til Dam og Sjakk

Inventarnr.:
NF.1943-0157

Institusjon:
Norsk Folkemuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Folkemuseum

Museets nettsted:
www.norskfolkemuseum.no

Norsk Folkemuseum arbeider kontinuerlig med digitalisering av samlingene. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Sjakkbrett

Et sjakkbrett er brettet som blir brukt i spillet sjakk og dam. Det kan også brukes i en rekke andre spill som for eksempel Othello. Brettet består av 64 felt, 32 lyse og 32 mørke felt. De er plassert slik at annethvert felt er mørkt og annethvert felt er lyst. Brettet sett fra spilleren med de hvite brikkenes side består av åtte vertikale kolonner med linjer fra a til h (venstre mot høyre), og åtte horisontale kolonner med rader fra 1 til 8 (fra bunn til topp).

Å for et spill

«Å for et spill» (Engelsk tittel: «It's Just a Game») var Norges bidrag i Eurovision Song Contest 1973 og ble fremført på engelsk og fransk – med noe tekst på spansk, italiensk, nederlandsk, tysk, irsk, serbokroatisk, hebraisk, finsk, svensk – av Bendik Singers (en vokalkvartett bestående av Bjørn Kruse, Philip A. Kruse, Ellen Nikolaysen og Anne Karine Strøm). Det gjør den til det eneste bidraget, bortsett fra det irske, til å inneholde det irske språket. I den norske uttagingen, Melodi Grand Prix, ble sangen kalt «Å for et spill» og kun sunget på norsk. Melodi og norsk tekst ble skrevet av Arne Bendiksen. Den engelske teksten ble skrevet av Bob Williams.

Spill

Et spill er en form for lek eller annen aktivitet, med bestemte regler som blir gjentatt flere ganger. Noen former for spill:

Pedagogiske spill

Pedagogiske spill er spill som har blitt spesielt utviklet for å lære mennesker noe. Gjennom spillet kan man for eksempel lære noe om et faglig tema eller man kan tilegne seg noen spesifikke ferdigheter. Det kan dreie seg om brettspill, kortspill eller videospill.

Citadels (spill)

Citadels er et kortspill hvor handlingen er lagt til middelalderen. Målet med spillet er å bygge den byen som tilsammen har mest verdifulle bydeler. Spillet er laget av Bruno Faidutti og er gitt ut av Fantasy Flight Games. I Skandinavia er det distribuert av Midgaard Games. Første utgivelse var i år 2000. Spillet er for 2 – 7 spilleren, fra 10 år.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...