Digitalt Museum Digitalt Museum

Kongsberg


Om objektet

Motiv:
Kongsberg

Avbildede steder:
Avbildet sted: Norge, Buskerud, Kongsberg, Myntgaten 13

Historikk:
Fotografering (Eksponering av selve motivet.):
Fotograf, sikker: Arnesen, Jenny
Aksesjon (Innført i billedprotokoll.):
1923 - 1924 (billedprotokoll.)

Inventarnr.:
NF.01216-042

Institusjon:
Norsk Folkemuseum

Inngår i:
NF.01216

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Folkemuseum

Museets nettsted:
www.norskfolkemuseum.no

Norsk Folkemuseum arbeider kontinuerlig med digitalisering av samlingene. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Kongsberg

Løkkejordbruket på Kongsberg

Løkkejordbruket på Kongsberg er betegnelsen på et fenomen som begynte med gruvedriftenKongsberg. Ordningen var trolig tenkt som en økonomisk kompensasjonsordning for Sølvverkets arbeidere. Gruvearbeiderne fikk rett til å disponere små, enkle parseller på statlig grunn. Det var ikke tillatt å bosette seg på løkkene, de skulle brukes som beitemark til bufe eller for å dyrke mat til eget bruk. Løkkedriften stimulerte til et selvbergingshushold. Bergverksdriften var svært konjunkturutsatt og som en strengt regulert bergstad underlagt Sølvverket, var Kongsbergsamfunnet opprinnelig helt prisgitt den til enhver tid økonomiske situasjonen for verket. Nedgangsperioder rammet ofte lønnsutbetalinger og mattilførsel. Da fungerte løkkene som en sikkerhet for mange husholdninger.

Statsarkivet i Kongsberg

Statsarkivet i Kongsberg, Frogs vei 44, er en del av Arkivverket og har fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark som sitt embetsdistrikt. Statsarkivet i Kongsberg er et av åtte statsarkiv og ble opprettet i 1994 og er dermed landets yngste statsarkiv.

Kongsberg skisenter

Koordinater: 59°39′45″N 9°37′12″Ø Kongsberg skisenter er et alpinanlegg som ligger i Funkelia i Kongsberg. Anlegget har en høydeforskjell på 330 m og har tilsammen ca. 10 kilometer med preparerte løyper, en stolheis og 4 skitrekk (hvorav en er lokalisert i barnebakke). Heiskapasiteten er 7200 personer pr. time. Skisenteret hadde i 2009 en omsetning på nesten 34,8 millioner kroner[1]

Kongsberg Guttemusikkorps

Kongsberg Guttemusikkorps er et skolekorps fra Kongsberg (etablert i 1911). Til tross for navnet, består korpset av både gutter og jenter i alderen 8 – 19 år. Korpset har i dag (mars 2011) ca. 130 aktive medlemmer fordelt på tre korps: Aspirantkorps, Juniorkorps og Hovedkorps. Korpset er medlem av Norges Musikkorps Forbund.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...