Digitalt Museum Digitalt Museum

Portrett av Henrik Ibsen.


Om objektet

Motiv:
Portrett av Henrik Ibsen.

Avbildede personer:
Avbildet person, sikker: Ibsen, Henrik

Historikk:
Fotografering (Bildet er senest fra 1898, da det er gjengitt på trykk det året.Erik Edvardsen, Ibsenmuseet. Serie på 10 bilder, nummerert hos Borgen fra HI1-HI10.):
1898
Fotograf, sikker: Borgen, Gustav

Inventarnr.:
NFB.19778

Institusjon:
Norsk Folkemuseum

Inngår i:
NFB.20

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Folkemuseum

Museets nettsted:
www.norskfolkemuseum.no

Norsk Folkemuseum arbeider kontinuerlig med digitalisering av samlingene. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Henrik Ibsen

Henrik Johan Ibsen (født 20. mars 1828 i Skien, død 23. mai 1906 i Kristiania) var en norsk dramatiker og lyriker. Han har hatt stor betydning nasjonalt og internasjonalt og antas å være den mest spilte dramatikeren i verden, til og med mer spilt enn William Shakespeare.[trenger referanse] Ibsen blir ofte omtalt som det moderne dramas far. Hans mest kjente verk er Brand, Peer Gynt, En Folkefiende, Kejser og Galilæer, Et dukkehjem, Hedda Gabler, Gengangere, Vildanden og Rosmersholm. Det episk-lyriske diktet Terje Vigen, med emne fra nødsårene før 1814 da helstaten Danmark-Norge var i krig med både England og Sverige, er et av de mest folkekjære enkelt-dikt i norsk litteratur.

Gustav Borgen

Gustav Borgen (født 10. juni 1865 i Christiania, død 16. august 1926[1] ) var en norsk fotograf som virket mellom 1891 og 1922 i Christiania. I 1891 overtok han Frederik Klems fotografforretning, som Klem hadde startet i 1866 i Universitetsgaten 6. I 1899 flyttet Borgen atelieret til Karl Johans gate 45. Gustav Borgen var en av de ledende fotografene i Norge ved forrige århundreskifte, og i samlingen hans finner man portretter av samtidens prominente personer, som regjeringsmedlemmer, stortingsmenn, generaler, direktører, forfattere og kunstnere, og portretter av borgerlige Christiania-familier fra århundreskiftet. Samlingen er tilgjengeliggjort gjennom Digitalt Museum.[2]

Kategori:Henrik Ibsen

Wikipedia:Kandidatsider/Henrik Ibsen

Jeg tror denne hadde hatt godt av en solid runde i Artikkelsamarbeid først. Det som står er greit og sikkert eksakt nok, men det er tilsynelatende helt tilfeldig hva som står og hva som ikke står. Skjevheten blir mest synlig når vi ser at Ibsens gravferd får større plass enn hans 27 år i utlandet. Det ville vært naturlig å ha et avsnitt om de store linjer og gjennomløpende tema i Ibsens forfatterskap. Omfanget av omtale av enkeltverk virker fornuftig, det har ingen hensikt å skrive 5 linjer om hvert verk, men det kan virke tilfeldig at f.eks. Samfundets støtter omtales, mens verk som tradisjonelt har blitt tolket biografisk, som Kongsemnerne og Bygmester Solness, utelates. Henvisningene til litteratur om Ibsen er i praksis fraværende, og det som finnes bidrar bare til å tydeliggjøre fraværet. (Og, ja, jeg føler meg som en gretten gammel gubbe som kommer med slikt, men likevel). --MHaugen 8. nov 2006 kl. 20:52 (CET)

Terje Vigen av Henrik Ibsen

Terje Vigen av Henrik Ibsen er et album med Rein Alexander, utgitt i 2005. Dette albumet inneholder flere vers som han synger.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...