Digitalt Museum Digitalt Museum

Serveringsbrett


Om objektet

Betegnelse:
Serveringsbrett (Betegnelse)
Brett (Alternativt navn - Ikke-kontrollert betegnelse (overskrift))

Historikk:
Bruk:
Brukssted: Oslo (fylke)
Aksesjon:
2001 (Aksesjonsdato)
Annet (Innkommet Vinmonopolets bransjemuseum):
1961 (Angitt)

Innskrift:
Påskrift: Dewar`s / Hancock & Corfield LTD London & Mitcham

Inventarnr.:
NF.2001-0271

Institusjon:
Norsk Folkemuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Folkemuseum

Museets nettsted:
www.norskfolkemuseum.no

Norsk Folkemuseum arbeider kontinuerlig med digitalisering av samlingene. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Servering

Servering er et begrep som brukes om det arbeidet som utføres av en servitør og om det å bli servert.

Kontinental servering

Kontinental servering er et uttrykk for standard matkultur i den vestlige verden. Temaet har spesiell betydning ved reiser når reisende forventer bevertning i overensstemmelse med kontinental tradisjon.

Fransk servering

Fransk servering kommer fra Frankrike. Den går ut på at en servitør byr frem fatet med mat til gjesten, som forsyner seg med det han vil ha. Det blir ofte regnet som den fineste formen for servering.

Engelsk servering

Engelsk servering kommer fra England og går ut på at servitøren forsyner gjesten. Denne måten å servere på er den raskeste måten å servere mat på. Ulempen er selvfølgelig at gjesten ikke i samme grad som ved fransk servering kan velge selv hvor mye man vil ha.

Amerikansk servering

Amerikansk servering har i mange år vært den mest benyttede serveringsmåten. Den går ut på at maten blir anrettet på tallerkenen på kjøkkenet, og blir derfor ofte kalt tallerkenservering.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...