Digitalt Museum Digitalt Museum

Sponeske


Om objektet

Betegnelse:
Sponeske (Betegnelse)
Eske, sveipet (Presisert betegnelse)

Historikk:
Produksjon - Produsert:
1755 - 1768

Beskrivelse:
Liten oval eske (ask), Sveipet av tre. Oval bunn, rettsidet eske, lokk mangler. Lå inni den større ovale esken med myntene, knapper, de to signeter m. m.

Inventarnr.:
AAM.17299

Institusjon:
Aust-Agder kulturhistoriske senter

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Aust-Agder kulturhistoriske senter

Museets nettsted:
www.aaks.no

Aust-Agder kulturhistoriske senter IKS (AAks) skal være en døråpner til fortid, samtid og framtid og et ledende fagmiljø for arkiv og museum.

AAks er takknemlig for alle henvendelser og tilbakemeldinger som kan hjelpe oss i arbeidet med å kvalitetssikre våre registreringer av gjenstander og fotografier.

- vel bevart, godt fortalt -

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Fredensborg

Fredensborg kan henvise til:

Kategori:Fredensborg

SS «Fredensborg»

SS «Fredensborg» var en fregatt – og et slaveskip – bygget i København i 1752 eller 1753. Skipet forliste utenfor Arendal 1.desember 1768, og 206 år seinere ble vraket funnet av dykkere. Skipet var bygget for et dansk handelskompani og gjennomførte flere turer i den såkalte trekantfarten. Slaver og sukker var de viktigste varene i denne handelen. Skipet forliste på hjemvei etter en nesten fullført reise, der 265 slaver ble transportert fra Afrika til Karibia. Dokumentene fra reisen er bevart i Riksarkivet i København. Marinarkeologiske utgravinger ble foretatt etterat vraket ble funnet og historien om slaveskipet Fredensborgs siste reise formidles i dag på en rekke arenaer. Kombinasjonen av arkiv- og gjenstandsmateriale gjør at «Fredensborg» omtales som et av de best dokumenterte slaveskip fra 1700-tallet.

Fredensborg slott

Fredensborg (by)

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...